Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ανακύκλωση Πλαστικών

Ανακύκλωση Πλαστικών:
Νέοι Κάδοι
για Πλαστικά στους Αμπελόκηπους Καστοριάς


       Ηδη τοποθετήθηκαν,με μέριμνα του Δήμου Ιωνος Δραγούμη και της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και νέοι κάδοι (χρώμα ανοικτό σιέλ) στους Αμπελόκηπους Καστοριάς ,για συνέχεια του Προγράμματος Ανακύκλωσης,που εφαρμόζεται σταδιακά στη Δυτ.Μακεδονία(ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ-Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτ.Μακεδονίας)  για Πλαστικά αυτή τη φορά (είδαμε έναν στην Πλατεία,έναν στην Εκκλησία Αγ.Κων/νου).
    Προσέχουμε να ρίχνουμε στους κάδους αυτούς ΜΟΝΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ (πλαστικές συσκευσίες,πλαστικά μπουκάλια κλπ) αφού τα "συμπιέζουμε" λίγο για να μειώνεται ο όγκος τους αλλά και με ελαφρό ξέπλυμα,να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών.
       Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί η τοποθέτηση Κάδων για Χαρτί και Γυαλί και σε γενικές γραμμές οι κάτοικοι ενημερώνονται και προσέχουν στον διαχωρισμό των υλικών.
      Βέβαια συμβαίνουν κάποια παρατράγουδα μερικές φορές, όπως πχ. σε κάδο γυαλιού είδαμε να έχουν ρίξει αποφάγια(ψωμί, χαρτιά,υπολείμματα από σουβλάκια κλπ). Μάλλον κάποιοι περαστικοί πήραν σουβλάκια και φεύγοντας έριξαν τα υπόλοιπα σ'αυτόν τον κάδο. Με λίγη προσοχή, θα εξοικειωθούμε σιγά-σιγά όλοι στο Πρόγραμμα, για το γενικότερο όφελος του Περιβάλλοντος και της Οικονομίας.

Μερικές Συμβουλές για τα Πλαστικά: τι πετάμε στους Κάδους Πλαστικού?:
-Όλες τις πλαστικές συσκευασίες από: αναψυκτικά, λάδι, αποσμητικά, απορρυπαντικά, δοχεία από τις μπογιές που βάφουμε, σακουλάκια από καπνό.
-Επίσης, τα νάυλον από το πακέτο των τσιγάρων, το φιλμ περιτυλίγματος από τα τρόφιμα ή τα έντυπα, τα πλαστικά από τα είδη διατροφής (αλλαντικά, τυριά κ.λπ.) που πωλούνται συσκευασμένα στο σούπερ μάρκετ, το κεσεδάκι από το γιαούρτι, το σακουλάκι από το ρύζι ή τα μακαρόνια, το περιτύλιγμα από τις πάνες και όλα τα σχετικά είδη, τη σακούλα από το απορρυπαντικό πλυντηρίου που τελείωσε, τα παλιά γάντια κουζίνας που τρύπησαν κ.λπ.

-Πλαστικά αντικείμενα: κρεμάστρες σπασμένες, την πλαστική κουτάλα που χάλασε, τις πλαστικές σακούλες που δεν θα χρησιμοποιήσουμε, τα πλαστικά εργαλεία γραφείου, τις θήκες από τα CD, τις παλιές κασέτες που δεν ακούμε κ.λπ.
-Συσκευασίες τετραπάκ
     Για περισσότερες συμβουλές Ανακύκλωσης δείτε και προηγούμενη Ανάρτησή μας με ΚΛΙΚ ΕΔΩ  (Βλ. ΚΛΙΚ σε Εμφάνιση παλαιότερων Αναρτήσεων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου