Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αμπελόκηποι Καστοριάς:Το Χωριό με τις Ονομαστές Ταβέρνες στο Περιοδικό ICONS travellers Μαρτίου 2013


Αμπελόκηποι Καστοριάς:Το Χωριό με τις Ονομαστές Ταβέρνες στο Περιοδικό ICONS travellers  Μαρτίου 2013- Διευρύνεται η παρουσία του Χωριού στο Διαδίκτυο
 
    Το γνωστό τουριστικό περιοδικό ICONS travellers, στο τεύχος του Μαρτίου, κάνει αφιέρωμα 90 σελίδων στο Νομό Καστοριάς (Καστοριά - Άργος Ορεστικό - Νεστόριο - Κορέστεια)!

   Ένα αφιέρωμα που παρουσιάζει τα τουριστικά αξιοθέατα, τα δρώμενα που μπορούν να ελκύσουν τουρίστες όπως τα Ραγκουτσάρια και το River Party καθώς και τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα στέκια για καφέ και ποτό.
 
        Η 1η σελίδα-Εξώφυλλο,όπως φαίνεται, έχει το "Νησί των Κορμoράνων" στη Λίμνη, στο Μαυροχώρι.

Στην σελίδα 137 όμως, γίνεται και μια μικρή αναφορά στη 2η ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
 
ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ-ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ-ΓΕΡΜΑΣ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
 
     Η σελίδα(βλ.πράσινο περίγραμμα) αναφέρεται στους Αμπελόκηπους συνοπτικά ότι:
"είναι ένα χωριό 11ΧΛΜ από Καστοριά, που φημίζεται για τις προσεγμένες ταβέρνες και τα εστιατόριά του (Αθήρι,Κελάρι κ.α),ενώ τα τελευταία χρόνια,έχουν εδώ την έδρα τους πολλές βιοτεχνίες γούνας.
     Για μοναδική θέα,όλοι ανηφορίζουν στον Αϊ-Νικόλα Βουνού ή Κρεμαστό,όπου το τοπίο ανταμείβει"...........
     Το θέμα είδαμε στο φιλικό "Κωσταραζινό" Ιστολόγιο kostarazi24.blogspot.gr  επειδή στην ίδια σελίδα γίνεται αναφορά και στο παλιό Κωσταράζι
     Βέβαια οι αρθρογράφοι του ICON travellers προφανώς δεν είχαν χρόνο να επισκεφθούν αναλυτικά το χωριό, ούτε να γράψουν για  όλες τις ταβέρνες μας.
       Ετσι ας τους συγχωρήσουμε την έλλειψη αναφοράς σε όλες τις Ταβέρνες μας, που  είναι ονομαστές,όχι μόνο στο Ν Καστοριάς,αλλά Πανελλαδικά.
        Επειδή και για το Κωσταράζι εντοπίστηκαν ελλείψεις και ανακρίβειες,

 "το Kostarazi24  (όπως αναφέρεται στο Ιστολόγιο)   ήρθε σε επικοινωνία με το περιοδικό και η υπεύθυνη της αποστολής, Τίτη Βελοπούλου,λένε, μας διαβεβαίωσε πως πριν δημοσιευτούν οι πληροφορίες, είχαν σταλεί στο Δήμο Ορεστίδος για ένα τελικό ''έλεγχο''."..
      Ε,τώρα ποιός απ'το Δήμο ασχολήθηκε και αν ασχολήθηκε με το θέμα,είναι άλλο ζήτημα .
    Το άρθρο παρέλειψε να αναφέρει τις λοιπές ταβέρνες μας που λειτουργούν σήμερα (Χαγιάτι,Μεράκι,Χρυσή Καρδιά,Μπαρμπαγιάννη,Γυράδικο Tp One)


       Εμείς  όμως  σημειώνουμε,για πλήρη ενημέρωση των φίλων του Χωριού, τα άρθρα από το Ιστολόγιό μας :

(*)Σημείωση:από τις αναφερόμενες Ταβέρνες στο άρθρο,η Ταβέρνα "Ανθός Γεύσεων'' ανέστειλε την λειτουργία της,αφού οι ιδιοκτήτες της επικεντρώθηκαν στην κύρια δουλειά τους,την βιοτεχνία της Γούνας.

       Με τις συχνές καταχωρήσεις μας, φαίνεται ότι έχουμε συμβάλει στην προβολή του Χωριού μας, με σήμα κατατεθέν τις "Ταβέρνες Αμπελοκήπων".
         Ετσι αν  κάνει κανείς αναζήτηση στο Google με θέμα "Ταβέρνες Καστοριά"  θα βρεί άμεσα Αμπελόκηπους ,με δύο (!!)   καταχωρήσεις μας στην 1η σελίδα!
 Δοκιμάστε το και ελάτε για ένα νόστιμο,καλαίσθητο,καλοσερβιρισμένο πιάτο στους Αμπελόκηπους και γνωρίστε τα γευστικά Τοπικά Κρασιά Αμπελοκήπων !
       Αν έρθετε λοιπόν Καστοριά,για κάθε επισκέπτη είναι ,θα λέγαμε "In",είναι "Must"(για να χρησιμοποιήσουμε "κλασσικές" εκφράσεις των σχετικών περιοδικών),  μια έξοδος στους Αμπελόκηπους, για μια γευστική γαστριμαργική ανάπαυλα.
          Κι αν ο καιρός το επιτρέπει μια βόλτα για ανάβαση στον "Αη Νικόλα του Βουνού",στην σπηλιά στον απόκρημνο βράχο,θα σας ανταμείψει  και με την εξαιρετική θέα.
          Αν πάλι κάνετε αναζήτηση "Αμπελόκηποι Καστοριάς" στο Google,βλέπετε  στην 1η σελίδα,την γενική παρουσία του Χωριού μας από το παρόν Ιστολόγιό μας στην πλειονότητα, αλλά και τα Ιστολόγια της Τοπικής Κοινότητας Αμπελοκήπων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου