Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Εκείνοι που φεύγουν: Ιωάννης Κοβάτσης (Μπαρμπαγιάννης) 29-9-2013

Εκείνοι που φεύγουν: Ιωάννης Κοβάτσης
(Μπαρμπαγιάννης) 29-9-2013

     Την Κυριακή 29-9-2013 απεβίωσε,σε ηλικία 80 ετών, ο Κοβάτσης Ιωάννης,ο "Μπαρμπαγιάννης" και η κηδεία του έγινε την Δευτέρα 30-9-2013, στον Αη Νικόλα Αμπελοκήπων,αφού τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία στον Ναό Αγ Κων/νου κ Ελένης.
      Ο παπα-Νικόλας, αναφέρθηκε, με ιδιαίτερη συγκίνηση, στην παλιά του γνωριμία με τον Γιάννη,στο ΚΤΕΛ Καστοριάς και στην μετά από χρόνια συνάντησή του εδώ στο χωριό,όταν ήρθε σαν νέος παπάς.
     Ο Μπαρμπαγιάννης,υπήρξε επαγγελματικά,για αρκετά χρόνια οδηγός λεωφορείου στο ΚΤΕΛ Καστοριάς,άφησε όμως κύρια ιστορία,όντας ο πρώτος που άνοιξε Ταβέρνα στους Αμπελόκηπους και έκανε το χωριό ευρύτερα γνωστό,μαζί με τους υπόλοιπους φυσικά που ακολούθησαν τα βήματά του
     Παράλληλα όμως, με τις προσωπικές του δουλειές και υποχρεώσεις, ασχολήθηκε πάντα  και  με τα κοινά του χωριού.
       Ηταν από τους πρωτεργάτες δημιουργίας της Αθλητικής Ομάδας "Δόξα Αμπελοκήπων",με δικές του ενέργειες είχε παραχωρηθεί την 10ετία του '60 το Γήπεδο στην Ομάδα μας, δραστηριοποιήθηκε επίσης,ως αγρότης, στον Τοπικό Γεωργικό Συνεταιρισμό,όπως και στην Κοινότητα Αμπελοκήπων, ως Κοινοτικός Σύμβουλος-Αντιπρόεδρος.
     Πάντα παρών στις εκδηλώσεις και τα γλέντια του χωριού,έδινε ιδιαίτερο χρώμα με τα προσωπικά του αστεία.Η εικόνα του θα μας λείψει,θα τον θυμόμαστε.
      Ευτύχησε να γίνει πατέρας και παππούς.
      Ας είναι ελαφρό το χώμα που τον σκεπάζει-Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου